Hello,This is me!

Anggun W. Ningrum

Motherhood life too short, world too wide

April 18, 2018

ISTANBUL FOR FIRST TIME GUIDE PART 3 ; WHAT TO SEE & DO




Hi Guys!!! Welcome back to my blog. Have you read my previous blog about What to do&see at Istanbul PART 1 and PART 2? If you missed it, here the link to bring you to the cool my travel story ever hehehe.PART 1 https://backpackerwithkoper.blogspot.co.id/2018/04/saat-mendengar-nama-turki-apa-yang-ada.html PART 2 https://backpackerwithkoper.blogspot.co.id/2018/04/istanbul-for-first-timer-guide-part-2.html

  1. Borphorus Cruise 


A journey to Istanbul will be incomplete without join the Borphorus Cruise. Borphorus adalah selat yang memisahkan antara benua Asia dan benua Eropa. Keindahan pemandanngan yang disuguhkan tak diragukan lagi, so amazing ❤️ Dengan cruise ini kita bisa menikmati Istanbul secara keseluruhan, lengkap dengan Europe’s side and Asia’s side. 







Sebenarnya banyak banget jenis tour jika ingin cruise, ada yang plus dinner, lunch, plus show, pokoknya banyak banget dan harganya beragam. Tapi aku maunya paket hemat aja. I’m not interested joining tour. Selain mahal ya gitudeh heheheh. Jadi aku langsung aja sih ON SHOW pergi ke dermaga Eminonu dan pas turun tram udah dengar suara dari kapal-kapal dengan speaker “Borphorus Cruise 📢 We will star cruise on 15 minutes, let’s join with us” Dan memang lebih murah, only 12 Lira for 1.5 hour. Puas banget kok walaupun cuma 1 setengah jam, lagian musim dingin gak tahan lama-lama dudk di deck kapal 😩

How to get there : Take tramway to Kabatas, stop at Eminonu. You can see many boat offer a cheap cruise.
Cost : 12 Lira for 1.5 hour







  1. Galata Tower



Galata tower or Galata Kulesi in Turkish adalah menara pertahanan pada masa Ottoman Empire. Dari jauh Galata tower ini pasti keliatan karna letaknya di hill yang dimana jalan menuju kesini menajka bok! Eike pegel deh sumpeeeee. Sebenarnya Galata tower ini terlihat dengan jelas saat Borphorus cruise. Cuma ya penasaran aja liat dari dekat. Nah Galata tower yang terletak di area Beyoglu ini banget loh cafe and tempat nongki yang cucok disekitarnya. If I have a chance to back again to Istanbul, I think, I will spend more time around this area.



How to get there : Take tramway to Kabatas, stop at Karakoy, and walk around 10 minutes. Just ask the local people about the way. Even mostly of theym can’t speak english, they will show you the way. 

  1. Dine at Galata Bridge


Galata bridge adalah jembatan yang sangat famous di Istanbul, di sore hari banyak warga lokal yang memancing disini, it’s a good to see them. When you feeling so hungry at winter seasons, dine a fresh fish under Galata Bride it’s must thing to try at Istanbul. Banyak banget restaurant seafood dijembatan ini dan harganya very cheap! My favorite is Balik Emek. Fresh Fish yang dimakan dengan roti, sangat enak dan sangat menyenyangkan 😍









How to Get there : Take tram way to Kabatas, stop at Eminonu station. 

  1. Eminonu


Strolling around Eminonu adalah must thing to do di Istanbul. Karna letak Eminonu yang ditepi laut, pemandangannya pun juga indah. Di eminonu ini pun juga ada Spice market dan local market yang sangat rame. So pasti banyak banget pilihan makanan yang murah di area ini.



eminonu neighbirhood





How to Get there : Take tram way to Kabatas, stop at Eminonu station

  1. Spice Bazar 



Spice bazar was a very interesting market I even been visited. Yang dijual sangat colorfull dan beragam. Kalau mau beli oleh-oleh khas Turkey, better to buy in here. 

How to Get there : Take tram way to Kabatas, stop at Eminonu station









  1. Grand Bazar



This is the largest market at Istanbul with hundred of tenants. Disini banyak menjual cinderamata khas Turkey dan makanan juga. But, NEVER shop in here, karna harganya MAHAL. Kalau mau beli oleh-oleh khas Turki mending di Spice Bazar aja dan di pasar di Eminonu. So kesini itu enaknya cuma liat-liat aja, makan ok lah tapi di luar area grand bazar ya yang murah-murah.









How to get there : Take tran way to Aksaray, stop at Beyazid Kapalicarsi

  1. Visiting Usudar at Karakoy




Before heading to Cappodia, aku menyempatkan diri untuk main ke Asian Side of Turkey. Sebenarnya di uskudar ini banyak banget yang bisa diliat, ada Maiden’s Tower dan Camilca Hill di dalam list aku. Tapi jamgankan ke Camilca Hill,  ke Maiden’s tower yang sudah di depan mata aja udh loyo karna paginya coba minum Turkish coffe 🤣 Jadi bawannya di jalan itu ngantuk, aseli reaksi tubuh ini asal minum kopi gak terduga. Maunya cari kursi terus bobok..... But I really enjoyed Uskudar, duduk di pinggir laut, kasih makan burung camar, bersandar manja di bahu Hubby, we were in love with the mesmerizing view of this city. 



How to get there: Take a tram way to Kabatas, stop at Sirkeci. Change the tram way into Metro Marmara Line. 

So, how do you think about Istanbul? You will easily fall in love with this city. Gerald De Nerval said “ Istanbul is a magical seal which unites Europe and Asia since the ancient times. Without a doubt, Istanbul is certainly the most beautiful place of the world” 💕💕💕

She is a moody travel blogger and part time travel planner. She travel to lived. Believe she could so she did

0 comments:

Post a Comment

BLOG ARCHIEVE

2017


VIETNAM [ HO CHI MINH TRAVEL GUIDE - PART 2
VIETNAM [ HO CHI MINH TRAVEL GUIDE - PART 1
PART 1 | Must Visit Place Around Malang for Family Trips
PART 2 | Must Visit Place Around Malang for Family Trips | End
Travel Review ; Alilas Villa Uluwatu, where you can Listen the music of Ocean
Gathering Beauty Influence X MAKE OVER Indonesia
Travelling to South Korea on Day 4 ; N Seoul Tower, Must Visit When in Seoul
Travelling to Korea on Day 4 ; Autumn Vibes at Yeoido and Visiting Indonesian Embassy
Family Vacay to Bromo Tengger Semeru National Park!
Happy Family Vacation at Gili Trawangan, Lombok
Postcard From Tropical Paradise Gili Trawangan
HALAL RASTAURANT IN VIETNAM - TEMPAT MAKANAN HALAL DI HO CHI MINH CITY
Korea day 3 : Afternoon Stroll at Gangnam
Travelling to Korea on Third Day ; Postcard from Ewha Woman University
Traveling to Korea on Day 2 : Experience Hanbok and Cherry Blossoms
Traveling to Korea on Day 1 : Hello from Seoul and Second Experienced
TRAVEL REVIEW : Jungle Fish Ubud, welcome to Jungle Club.
7 Cafe Restaurant Keren dan Instragramble di Bali
VIETNAM DAY 3 : ADMIRE THE BEAUTIFUL OF HALONG BAY AND FAREWELL TIME
VIETNAM DAY 2 ; LET'S GO TO HALONG BAY
WHAT TO DO IN HANOI
MY FIRST IMPRESSION ABOUT VIETNAM, WHY YOU GUYS MUST VISIT THIS COUNTRY
SWEET PEACH HOUSE : GORGEOUS, LOVELY AND UNIQUE LODGING IN LOMBOK
LA LAGUNA. NEW HYPE PLACE FOR WAITING SUNSET IN CANGGU
HALAL RESTAURANT IN SINGAPORE - TEMPAT MAKANAN HALAL DI SINGAPORE
LOMBOK TRAVEL GUIDE ; THREE BEACH YOU MUST VISIT WHILE IN LOMBOK
BALI TRAVEL GUIDE ; HIDDEN MARIGOLD FIELDS IN KARANGASEM, SUCH A PARADISE!